Versiˇ accessible
 
   

Cerca al nostre web
 
Gastronomia
Foto. Andreu Lˇpez Bunyols per a la revetla de les verges

En aquesta festa els pretendents festejaven amb les seves estimades contractant grups musicals perquè les rondessin. Elles al seu torn obsequiaven els músics amb bunyols i vi dolš.

La nit del 20 d'octubre, Revetla de les Verges, els carrers s'omplen de grups de joves, que aprofitant l'antiga tradició de rondar les noies solteres, es reuneixen per cantar i consumir els tradicionals bunyols.

Els bunyols més tradicionals són els elaborats amb patata i/o moniato. Des de dates anteriors a Santa ┌rsula i durant bona part de l'hivern els podem trobar a diversos locals especialitzats tot acabats de fer.

3 ous
125 ml llet
125 ml aigua
500 g de patata i/o moniato
500 g farina
30 g de llevat de pa
Un poc de sal
Una cullerada de saïm
Oli abundant per a fregir i sucre per empolvorar.

Barregeu els ingredients (el llevat diluït prèviament amb l'aigua tíbia) fins a obtenir una pasta homogènia i deixar reposar fins que dupliqui el seu volum (una hora aproximadament). Damunt l'oli ben calent, premeu la pasta amb una mà deixant escapar una petita porció que amb els dits índex i polze de l'altra mà haureu de fer caure practicant alhora un forat al mig, destresa que està reservada a aquells amb molta pràctica. Consumir mig calents empolvorats amb sucre o untats amb mel.



[imprimiu-lo]
[enviar a un amic/amiga]
Producte Balear
Oficines d'informaciˇ turÝstica
cultural tours
illes balears, ibatur
Professionals Contactau Butlletí Avís legal