Us trobau a: Mallorca, Festes tradicionals i espectacles a Mallorca. | Salt de navegació | Canviar d'idioma
Marca de promoció turística amb el text:  MallorcaIlles Balears

Festes tradicionals i espectacles a Mallorca.

L'oferta d'entreteniment i oci de Mallorca és una de les més variades i interessants de la Mediterrània. És habitual trobar al llarg de l'any diferents cicles de concerts de música, òpera, ballet o teatre. Companyies nacionals i internacionals visiten diferents punts de Mallorca per a oferir concerts i recitals.
El teatre Principal i l'Auditorium de Palma són dos dels referents a tenir en compte, per l'àmplia oferta d'oci cultural. Coincidint amb l'inici de la temporada d'hivern, de novembre a abril, es posa en marxa any rere any el programa 'Un hivern a Mallorca', fruit de la col•laboració entre l'Institut Balear del Turisme i el Foment de Turisme de Mallorca. El programa posa en marxa una variada oferta cultural que va des de concerts de música clàssica, carreres ciclistes, demostracions folklòriques, excursions a llocs d'interès fins a escenificacions barroques. D'altra banda les seves festes tradicionals ens presenten un ventall únic de celebracions per endinsar-se en la cultura autòctona.


Festes Espectacles Concerts

Festa de l'Estendard

La Festa de l'Estendard se celebra cada 31 de desembre a Palma i commemora la incorporació de Mallorca a l'àmbit dels regnes cristians europeus.

La Festa de l'Estendard commemora l'entrada a la capital de Mallorca de les tropes del rei Jaume I el Conquistador, el 31 de desembre de 1229, la qual cosa va suposar el final del poder musulmà a les illes.

Aquesta festa està declarada com a de Bé Cultural Immaterial i és una de les festes civils més antigues d'Europa ja que data del segle XIII.

Els actes que acompanyen la festa comencen amb el Pregó de Festes a l'Ajuntament de Palma. L'endemà, les institucions realitzen una ofrena floral a l'estàtua de Jaume I de Plaça d'Espanya, on també es celebra un concert i una revetlla popular.

Ja el dia 31 de desembre se celebren els actes principals i més tradicionals. Al matí, es du a terme la col•locació de l'Estendard Real de la Conquesta de Mallorca i de la cimera del Rei Martí a la Plaça de Cort. Seguidament, un gran seguici compost per tamborers, cossiers, cavallets, el Joch de Ministrils del Consell de Mallorca i la Banda de Música de Palma, parteix cap a la Seu on el Bisbe de Mallorca oficia una missa solemne d'acció de gràcies.

Al migdia, es representa a Cort La Colcada de Pere d'Alcàntara Penya, un romanç històric que descriu la celebració d'aquesta festa a mitjans del segle XIX.
Després d'aquest acte, es lliuren les medalles d'or de la ciutat i es duu a terme el nomenament dels fills il•lustres de la ciutat de Palma.


Imprimiu-lo
Avís: Alguns dels següents banners s'obriran a nova finestra
Ibatur logo Professionals Contactau Avís legal Accessibilitat Illes Balears logo
Icona de Nivell doble-A de conformitat. Pautes W3C-WAI 1.0 per a contingut web accessible CSS vàlid     XHTML 1.0 Transitional vàlid     CSS Vàlid     Technosite certifica la sección accesible del portal de Islas Baleares http://www.illesbalears.es/accesible/, en base al nivel doble-A de las Pautas de Accesibilidad al Contenido en la Web 1.0 del W3C/WAI. Leer condiciones de certificación